• Musimy znać cel naszego odchudzania

    5 lat ago
    Błędne koło zatacza coraz szerze kręgi, jeśli więc nie mamy dostatecznie dużo woli, oraz samozaparcia, wówczas możemy być pewni że dieta nie sprawdzi się w naszym wypadku, Głównym celem odchudzania jest oczywiście spadek wagi, tej która jest dla nas…
  • Dlaczego boli brzuch

    2 lata ago
    Wzdęcia, kolka, skurcze to bardzo częste dolegliwości, z jakimi spotyka się tak wielu ludzi w różnym wieku. To główny powód, dla którego zgłaszają się do lekarza rodzinnego, prosząc o pomoc. Dolegliwości te, a właściwie bóle brzucha mogą być zdecydowanie…

Szczaw coś co dodaje smaku potrawom

Szczaw to nic innego jak rzeczy które są w praktyce wykorzystywane w kuchni a także w dawnej medycynie ludowej. Szczaw zwyczajny może być dodawany do potraw a w szczególności do zup dzięki czemu nabierają one dodatkowego smaku a także aromatu. Najczęściej zaleca się szczaw zwyczajny w typowych chorobach wątroby czy w przypadku kamicy. Co ciekawe szczaw dobrze zastosowany i spożyty pozwala nam na złagodzenie bólu zębów. Jeśli zamierzamy podawać szczaw w postaci surowej to jest taka możliwość zwłaszcza jeśli tego typu szczaw doskonale nadaje się do sałatek. Nie powinniśmy podawać nigdy szczawiu z rukolą ponieważ takie połączenie będzie naprawdę nie dobre. Szczaw możemy równie dobrze ugotować zwłaszcza że daje nam to mimo to w pełni intensywny smak. Oczywiście musimy nauczyć się dzielić liście na kilka rożnych porcji dzięki czemu wszystko smakuje o wiele lepiej zwłaszcza jeśli dodamy do wszystkiego odrobinę masła. Z tego wszystkiego możemy więc zrobić aromatyczny i tani sos który faktycznie będzie nam smakować wyśmienicie.

Możliwość komentowania jest wyłączona.